Healthy babyhapjes


Groenten babyhapjes

Hoe maak je nou gezonde en lekkere hapjes voor je kleine? in deze blog 5 lekker en gezonde gerechtjes met groente. Je kunt beginnen met groentehapjes als je baby tussen de 4 en 6 maanden oud is.

Broccoli hapje 

Gebruik 200 gram broccoli, en was de broccoli grondig. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in stukjes. Kook de broccoli in ongeveer 3 minuten gaar, proef voor de zekerheid of die goed gaar is. Pureer of prak de broccoli met wat kookvocht fijn. Verdeel de puree over verschillende porties. En genieten maar! Als je de porties langer wil bewaren dan vries je de porties in.

Knolselderij hapje

Gebruik een stuk knolselderij van 300 gram, en schil het stuk knolselderij en was het. Snijd de knolselderij in kleine stukjes. Kook de knolselderij in 10 minuten gaar. Pureer of prak de knolselderij met wat kookvocht fijn en verdeel de puree over verschillende porties. Als je de porties langer wil bewaren dan vries je de porties in.

Wortel spruitjes hapje

Gebruik 200 gram wortel en 200 gram spruitjes. Schil de wortel en was de spruitjes grondig. 

Halveer de spruitjes en snijd de wortel in plakjes. Kook in een laagje water de spruitjes en wortels in 5 minuten gaar. Pureer of prak de spruitjes en wortels fijn met wat kookvocht. En verdeel de puree over verschillende porties. Als je de porties langer wil bewaren dan vries je de porties in.

Pompoen en spruitjes hapje

Gebruik een stuk pompoen van 400 gram en 200 gram spruitjes. schil de pompoen en was de spruitjes. Halveer de spruitjes en verwijder de draden en pitten uit de pompoen. En snijd de pompoen in stukjes. Kook de pompoen in 10 minuten gaar en kook de de spruitjes in 5 minuten gaar. Pureer of prak de spruitjes en pompoen fijn met wat kookvocht. En verdeel de puree over verschillende porties. Als je de porties langer wil bewaren dan vries je de porties in.

Rode biet hapje

Gebruik 250 gram gare rode biet. En was en snijd de rode biet in stukjes. Pureer of prak de rode biet met wat eetlepels water fijn. Verdeel dan de puree over verschillende porties. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.