Last van striae na de zwangerschap? 


Striae

Striae

Striae iedere vrouw heeft er wel last van bijvoorbeeld in de pubertijd, bij gewichtsverlies en bij de zwangerschap. Striae zijn een soort van littekens die ontstaan doordat je onderhuidse bindweefsel is aangetast. De groeistrepen kunnen op verschillende plekken op je lichaam ontstaan. Maar meestal op de 4’bs billen,borsten,benen en buik. 

Wat kan je doen tegen striae?

Er zijn heel veel middeltjes en crèmepjes waarvan wordt gezegd dat je striae laten verdwijnen. Maar laat ik eerlijk zijn, striae zijn littekens dus die gaan nooit meer weg. Je moet het eerder zien dat het iets is wat bij je lichaam hoort. Je kunt wel je striae behandelen om het te verminderen.

probeer een hydraterende olie of crème: Probeer elke avond je striae te verzorgen met een crème of olie, het zou daardoor niet weg gaan. Maar je kan altijd uitzoeken of het helpt te verminderen. Je kunt bijvoorbeeld BIO olie gebruiken.

Een peeling op basis van glycolzuur: Deze peeling zorgt ervoor dat je huid gaat vernieuwen. Hierdoor kan de striae minder zichtbaar worden. Je hebt wel meerdere behandelingen nodig voordat je resultaat ziet. 

een laser – of lichttherapie : Dit kan helpen om de zichtbaarheid te verminderen, maar ook hiervoor moet je de therapieën meerdere keren herhalen. Deze therapieën zijn helaas wel erg prijzig.

Hoe kan je striae voorkomen tijdens de zwangerschap?

Houd je huid goed gehydrateerd: smeer je goed in, met voornamelijk je buik en borsten, met olie en hydraterende creme. Denk ook aan olies met vitamines erin. Het is belangrijk dat je je huid goed soepel houd tijdens de zwangerschap.

draag ondersteunende kleding : Als je goed ondersteunende kleding draagt kan je huid minder uittrekken door het gewicht, omdat dan de ondersteunende kleding het gewicht van je overneemt.

Probeer veel water te drinken: Als je voldoende water drinkt, blijft je bindweefsel soepeler.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.