Zwangerschapscravings


Zwangere buik

In een keer zin in augurk met ketchup, of een spekje met tomatensaus? Dat is heel normaal. Eetbuien tijdens de zwangerschap komen vaak voor. In deze blog lees je er meer over. Misschien herken de onderstaande cravings wel! 

Hoe komt het dat vrouwen ineens van zulke gekke trek krijgen?

Vaak zijn dit de eerste symptomen van het begin van je zwangerschap. Deze kenmerken worden gelinkt aan de toename van zwangerschapshormonen. Veel vrouwen voelen zich ongemakkelijk bij dit deel van de zwangerschap, maar dat is niet nodig! 

Voorbeelden van cravings van dames

Zoals je weet kan een zwangerschap dus veel gekke dingen met je doen! Je hebt zin om onwijs veel te eten en kunt hier niet mee stoppen! Ja, de kilo’s komen erbij, maargoed! Je bent zwanger. Het is tijd om van dit moment te genieten.. Dus het is niet erg als je eens wat lekkers erbij pakt! 

Het verhaal van Roos

Zo geeft Roos bijvoorbeeld aan dat ze hutspot at tijdens de hittegolf.. Dat geloof je toch niet! Zou jij warm eten als het zomer is? Daarnaast was Roos ook echt fan van banaan en kibbeling, terwijl ze dit eigenlijk helemaal niet lust. Gek toch? Ook een kebabje of portie shoarma ging er bij haar wel in! 

Het verhaal van Yvon

‘Eigenlijk ben ik helemaal geen fan van mosterd, ik vond het zelfs smerig! Sinds ik zwanger ben, kan ik er echt niet vanaf blijven! Het is niet normaal. Ik smeerde dikke lagen op mijn boterham toen ik zwanger was. Dit in combinatie met boterhamworst en alles wat er te vinden was in de keuken.’

Het verhaal van Suzanne

Dit klinkt je misschien een beetje gek in de oren, maar Suzanne at echt twee grote brokken kaas tijdens haar zwangerschap. En ook echt van de jonge belegen kaas! Klinkt dit jou als heerlijk in de oren? Moet je eens nagaan hoeveel vet alleen al 100 gram kaas bevat! Zo gek kunnen die cravings dus zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.